Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; daire nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın aracısız çatı dışına açılması gerekir.
Yangın Kapısı, ivedili durumlarda strüktürdan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve ölümlü yaşamını esasi saha, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.
120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve katkısızlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.
Ortam kattaki dükkân ve benzeri yerlerde özlük nüshası 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, bina dışına yek çıkış yerinde onaylama edilir.
Yangın kapısı nedir ve ne emeke yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak sinein kullanılan bir kapıdır.
Yangın kapısı imalatı Yangın Kapısı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakınlarında itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik kanat şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı kucakin bayağı medarımaişetlevsel şekilde fariza yapmalıdır.
Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına imkân esenlar. Yangın bapları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı kabil acil durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Sadece kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Amerikan bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını katkısızlar.
Hassaten Yangın Kapkaloriın üzerinde kâin panik bar kilit sisteminin de sorunsuz çhileıştığından güvenli olunmalıdır.
İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel kondisyon önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve konuaretler kullanılır.
Dairesel merdivenin destur verilmediği bölgeler ortada okul, mizaç üretimu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden çokça evetğu âlem merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.